tik tik tik:) poznań. Strona: 1

tik tik tik:) poznań Dodano: 2015-08-04 21:24

Temat skierowany do płuci pięknej, a formą jego jest uprzejma prośba będąca za razem propozycją.

Na wstępie ująć pragnę a żeby jasną uczynić kwestyję pisania mego, owego poniższego, iż moja prośba uniżona nie jest haniebną manipulacyją czy też jak i również, bądż co bądź ińszą formą prawienia co jego celem miały by stać się czyny gorszące lub do gorszących podobne, na jakież ni damą, ni dżentelmeną godzić się nie przystawa.

Zatem przytąpiwszy do tematu w istocie samej, pragnę polecić skromne towarzystwo osoby mojej własnej w przyszłości nie dalekiej uczestniczącej w ceremoniji zaślubin i weseliska zacnej kuzynki mojej.
Ceremonija nadana u schyłku letniej pory gdy słońce zeń już wydzierane przez jesienne zmory. Jam samotność ślubował przed wizerunkiem własnym i wiele już wiosen witałem jednym tylko serca biciem. We dniu co nadchodzi ku radość miłościwej kuzynki mojej, sam choć dumnym z siły słowa swego, to jednak zbyt ubogi zdać się mogę w obliczu majestatu świętych węzłów miłości przed Bogiem słubowanej.
Gdybym mógł pośród panien, jedną tą co godzić by się chciala, tych kilka chwil radości, uczty i trunków kosztowania dzielić właśie z osobą skromną moją... Gdybym mógł jedną tą odszukac tutaj - wdzięczność, chwałe i radość nie zmierzoną na jej dłonie dozgonnie byłbym składał.

z wyrazami szacunku
Cruk

poznań
szczgóły na priv
cruk@o2.pl

... Dodano: 2015-08-04 23:14

płuci....yh

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło